top of page

Ontdek meer...

Scroll Down

Ik ben geboren met de naam Elien Van Bouchaute en ben 'herboren' als Maia. Na een rebirth process kwam de naam Maja als nieuwe naam naar mij toe. Later verfijnde ik de schrijfwijze naar Maia. Vanaf dan gebruik ik de naam Maia. Ik heb deze veranderd omdat ik geluisterd heb naar mijn ziel. Beide zijn een deel van mij: mijn geboortenaam Elien gedoopt als de naam van mijn innerlijk kind en Maia als mijn volwassen gerealiseerde ziel. De naam Maia zorgt ervoor dat ik meer groei in mijn volbewustZIJN.

 

Welkom bij Maia.

Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog en heb me kort na mijn studies verder ontwikkeld. Ik zag vrij snel dat gesprekken onvoldoende waren en dat het lichaam ontbrak als helend aspect. Mijn zoektocht, educatie en bewustzijnsverruiming startte. Ik richtte mijn aandacht meer op mezelf, in plaats van naar de ander. Ik zag meer en meer dat mijn groei en bewustzijn een sleutel is voor iedereen rondom me heen. Van gezondheidscoach, mindfulnesstrainer naar meer spirituele connecterende traumaheling - IoPT, Avalon, Circling en Heart IQ, tot 5Rhythms, PsychoSexual Somatics Therapy en Somatic Experiencing - organische initiaties en helingsprocessen. Tot het besef dat het leven zelf een school en speelveld is. Hier bewust mee omgaan. Leren en (sp)helen. Rusten, herstellen, herbronnen en vernieuwen. Onszelf terug op het speelveld zetten en het spel mee richting geven.

 

Na het afronden van mijn werk in het ziekenhuis, het buiten gehouden worden in een groepspraktijk, het oprichten van mijn eigen praktijk, het stopzetten zowel fysiek als online van diezelfde praktijk, het toetreden tot een internationaal team, het verlaten van dit team...

Na het reizen en het volledig teruggeworpen zijn op mezelf. 

Na het spel met zelfdestructie, power en hiërarchie: het verheerlijken van o.a. mijn partner en teammate, het verwaarlozen van mezelf, het onderdrukken van mijn eigen zijn en expressie ervan, de ander onvoorwaardelijk geloven tegen mijn intuïtie in, het overnemen van het wereldbeeld en de spirituele idealen van de ander, mezelf laten misbruiken, mezelf niet goed genoeg vinden, mezelf niet vertrouwen...

Na de daaropvolgende lessen en inzichten: het terugvinden van mijn eigen kracht, inzicht, zelfrespect, zelfliefde, grenzen, en voornamelijk vertrouwen in mezelf en mijn eigen intuïtie.

Na de contemplatie en de vele vragen aan mezelf:

Wat kom ik op deze aarde doen?

Waarom leef ik?

Wat springt er op natuurlijke wijze uit mij voort?

 

Zonder moeite te doen, geld te moeten verdienen, zonder mij te laten beïnvloeden door familie, vrienden,... de maatschappij, mijn overlevingsdrang. Ik heb mijzelf de tijd gegeven om het antwoord natuurlijk te laten ontspringen.

Tot het besef komen dat de essentie van mijn zijn, nog steeds bestaat uit het delen van mijn zijn met de wereld. Met jou? Of jou? Of jou? Of jullie?...

Ik kwam terug uit op hetzelfde: mensen en interacties met mensen zijn steeds mijn inspiratie, interesse en passie geweest. Het plezier, de uitdaging en het excitement om mijn authentieke zijn en belichaming, de wijsheid, inzichten en helingstools met jou te delen. Jullie helpen evolueren en groeien. Samen obstakels overwinnen, authentiek jezelf leren uitdrukken, jouw missie op aarde zichtbaar maken en jou hierin ondersteunen. Mijn dromen (zie homepagina) te delen en gelijktijdig meer en meer vorm te geven.

 

Sinds kort, juni 2022 liet ik mezelf terug erkennen als klinisch psycholoog. Daar ik met mijn kwaliteiten, unieke aanpak in het veld wil staan als hulpverlener. Ik ontmoet je als gelijke in jouw dagelijks leven. Het speelt zich allemaal af in ons dagelijks leven. De leerschool en ons speelveld.

Na deze break lanceer ik mezelf terug in de wereld. Met nieuwe inzichten, nieuwe vormen van werken, die ook weer constant veranderen en in evolutie zijn, zoals ikzelf. Organisch helen is de sleutel. Ons dagelijks leven gebruiken als leidraad om onszelf constant te ontdekken en voller te realiseren. Dat is mijn passie en waar ik jullie allen in wil ontmoeten. Zodat jullie zelf-bewuste speelkameraad kunnen worden. 

Passies en Gifts

In enkele woorden

bottom of page